NEWS
 
Xerographic Systems: Ο «ηγετης» στους εκτυπωτες και οχι μονο

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει στους χιλιάδες πελάτες της και σε ποιους τομείς σκοπεύει να επεκταθεί η Xerographic Systems

Όταν αναφέρεται κανείς σε εκτυπωτές και σχετικές υπηρεσίες αδιαμφισβήτητα στη συζήτηση μπαίνει η Xerographic Systems, η κορυφαία εταιρεία στην Κύπρο στην συγκεκριμένη αγορά.

Με κορυφαίο επαγγελματισμό και υψηλό επίπεδο υποστήριξης, η Xerographic Systems που δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1987 είναι ο «ηγέτης» στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί κανείς να βρει από μικρό εκτυπωτή γραφείου μέχρι μεγάλα πολυμηχανήματα για ολόκληρα τμήματα ενώ οι υπηρεσίες Managed Print Services και IT services δίνουν λύσεις σε χιλιάδες εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες στην Κύπρο. 

Η Brief επικοινώνησε με τον κ. Δημήτρη Λεοντή, Γενικό Διευθυντή της Xerographic Systems,  ο οποίος μας μίλησε για την μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, την σχέση με τους πελάτες της και τον ρόλο τους στην εξέλιξη της εταιρείας αλλά και το μέλλον της όπου αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω σε άλλους παραπλήσιους τομείς.

Ποιες ήταν οι υπηρεσίες της Xerographic Systems αρχικά; 

Αρχικά είχαμε ξεκινήσει με την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Xerox, πράγμα που μέχρι και σήμερα παραμένει η κύρια μας δραστηριότητα. Όμως η τεχνολογία, τα προϊόντα και υπηρεσίες που πλέον προσφέρουμε έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που όπως είναι φυσικό αυτό επηρέασε και την εταιρεία μας σε θετικό βαθμό.

Ποιοι είναι οι πελάτες σας;

Οι κύριες κατηγορίες των πελατών μας είναι τρεις.

Αυτό που ονομάζουμε corporate δηλαδή λογιστικά γραφεία, δικηγορικά γραφεία, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, και κατ’επέκταση εταιρείες, πανεπιστήμια, σχολεία, ξενοδοχεία, κτλ. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον με πολλούς παίκτες τόσο σε κατηγορίες προϊόντων αλλά και γεωγραφικά. Σε αυτές τις εταιρείες προσφέρουμε λύσεις από τον πιο μικρό εκτυπωτή γραφείου μέχρι μεγάλα πολυμηχανήματα για ολόκληρα τμήματα, αλλά το πιο σημαντικό υπηρεσίες Managed Print Services και άλλα IT services.

Η επόμενη κατηγορία πελατών μας είναι τα τυπογραφεία και copy centers όπου τους παρέχουμε μεγάλους εκτυπωτές παραγωγής. Είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό περιβάλλον διότι ο πελάτης μας έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα προϊόντα και στην υποστήριξη που του παρέχουμε και πολλές φορές ολόκληρη η επιχείριση του εξαρτάται από την υποστήριξη που παρέχουμε. Έχουμε καταφέρει να είμαστε η κορυφαία εταιρεία στην Κύπρο στην συγκεκριμένη αγορά, χάρις τόσο στα προϊόντα μας αλλά κυρίως στο άρτιο επίπεδο υποστήριξης που παρέχουμε.

Η τελευταία κατηγορία πελατών είναι το δημόσιο και ημιδημόσιο μέσω των δημόσιων προσφορών και διαγωνισμών.

Πως οι τάσεις και οι επιλογές των πελατών σας εξέλιξαν την εταιρεία; 

Οι πελάτες σε μεγάλο βαθμό πλέον καθορίζουν την αγορά και όποιος θέλει να επιβιώσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις τάσεις. Πλέον οι πελάτες ξέρουν τι θέλουν και το επιζητούν. Αναζητούν οικονομικές λύσεις, αλλά παράλληλα θέλουν υψηλή ποιότητα και όσο το δυνατό λιγότερη εμπλοκή των ιδίων σε θέματα που αφορούν εκτυπώσεις. Έτσι έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό η υπηρεσία του Managed Print Services όπου γίνεται μια ανάλυση του εκτυπωτικού περιβάλλοντος του πελάτη και σε συνεργασία μαζί του προτείνουμε μια λύση που θα επιφέρει λιγότερο οικονομικό κόστος, μεγαλύτερη αποδοτικότητα, λιγότερους εκτυπωτές, καλύτερη ενεργειακή απόδοση και γενικότερα είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Στο κομμάτι των τυπογραφείων βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο οι ψηφιακές εκτυπώσεις να κερδίζουν μερίδιο από την παραδοσιακή λιθογραφία και τις offset εκτυπώσεις λόγο του ότι οι ψηφιακές εκτυπώσεις είναι οικονομικά συμφέρουσες για μικρούς και μέσους όγκους και η ποιότητα είναι εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη. Η αγορά έχει μειώσει τον μέσο όγκο ανά δουλεία αλλά έχει περισσότερες ανάγκες πράγμα που είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε λόγω των προϊόντων, την τεχνογνωσία των στελεχών μας αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη της ίδιας της Xerox.

Τα trends αλλάζουν. Η φιλοσοφία και οι αρχές της επιχείρησης πόσο μεταβάλλονται, προσαρμόζονται ή εξελίσσονται; Ποιες είναι οι δικές σας αρχές; 

Η φιλοσοφία και προσαρμόζεται και εξελίσσεται. Άλλη η αγορά του 1987, άλλη του 2013 με το κούρεμα καταθέσεων που επηρέασε τους πάντες και άλλη η αγορά του σήμερα. Πάντα όμως είχαμε και έχουμε μια πελατοκεντρική προσέγγιση. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή της αγοράς σε ότι αφορά εκτυπωτικές ανάγκες, το οποίο προσβλέπουμε να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους συναφείς κλάδους. Οι αρχές μας είναι σταθερές. Στεκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας με ειλικρίνεια προσπαθώντας να τους παρέχουμε λύσεις στις ανάγκες που έχουν. Αυτό εξυπακούει σοβαρές δαπάνες σε υποδομές, σε προσωπικό, σε εκπαιδεύσεις αλλά και χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις στα οποία διαχρονικά επενδύουμε.   

Πόσο σημαντική είναι για εσάς, η επαφή με τον πελάτη;

Είναι το άλφα και το ωμέγα. Χωρίς επαφή με τον πελάτη δεν μπορείς να υπάρξεις. Πρέπει ο πελάτης να σε εμπιστευτεί, πρέπει να νοιώσει άνετα για να δουλέψει μαζί σου διότι στον τομέα μας η κάθε συνεργασία είναι μακροχρόνια. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στις σχέσεις με τους πελάτες, τους οποίους βλέπουμε σαν συνεργάτες μας. Κύριο μας μέλημα είναι να βοηθούμε τους συνεργάτες μας να επικεντρωθούν στην κύρια τους ασχολία και αναλαμβάνουμε εμείς ότι αφορά τη διαχείριση εγγραφών. Έτσι η σχέση είναι win-win.

Ποιο είναι το μέλλον της Xerographic Systems και σε ποιους τομείς αναμένεται να επεκταθεί;

Θεωρώ ότι το μέλλον της εταιρείας είναι λαμπρό αφού έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει την αγορά και να επεκταθεί περαιτέρω σε άλλους παραπλήσιους τομείς όπως τα IT Services, την PBX τηλεφωνία όπου είμαστε affiliate partners της 3CX και τα cloud services όπου είμαστε συνεργάτες της Microsoft. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε αναπτύξει το δίκτυο των συνεργατών μας για καλύτερη κάλυψη της αγοράς και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Σε αγορές όπως της Πάφου το μερίδιο μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρεία Premier Training Center Ltd. Είμαστε μια νεανική ομάδα, κατάλληλα καταρτισμένοι όπου όλοι φιλοδοξούμε να μεγαλώσουμε την εταίρεια. Έχουν γίνει σημαντικές εσωτερικές αλλαγές το 2019 και με την υποστήριξη και κατεύθυνση που έχουμε από το Δ.Σ της εταιρείας, αλλά και από την Xerox και τις υπόλοιπες εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε πιστεύω ότι το 2020 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά/σταθμός για την εταιρεία.