Insights

Ανακύκλωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού

Aγαπητοί Πελάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Νέο Νομοθετικό Κανονισμό της Κυβέρνησης σχετικά με την ανακύκλωση για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού γραφείου, βάση της οποίας υποχρεούνται τόσο οι Εισαγωγείς Τεχνολογικού Εξοπλισμού, όσο και οι Πελάτες τους να Εναρμονιστούν σε θέματα Ανακύκλωσης, όπως αναφέρεται πιο κάτω:

Οι περί Αποβλήτων ( Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού ) Κανονισμοί του 2015 μέχρι 2021 (Κ.Δ.Π. 73/2015, Κ.Δ.Π. 337/2017 και Κ.Δ.Π. 200/2021).

Βάση των περί Αποβλήτων Κανονισμό, η Εταιρεία μας υποχρεούται για την περισυλλογή αλλά και για την σωστή Διαχείριση Ανακύκλωσης των παλαιών μηχανημάτων και των άδειων αναλώσιμων υλικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την Τιμολόγηση των Ανακυκλωμένων Υλικών από 1 Μαΐου 2023 για την ποσότητα των αναλωσίμων που παραγγέλνει / λαμβάνει / επιστρέφει μηνιαία μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Xerographic Solutions Ltd.

Για Πελάτες με Συμβόλαιο FSMA

€0.60 / ανά συσκευασία
Η χρέωση θα στέλνεται επί μηνιαίας βάσης στη τιμολόγηση των μηνιαίων εκτυπώσεων.

Για Πελάτες με Συμβόλαιο SMA

€0.60 / ανά συσκευασία
Η χρέωση θα εμφανίζεται στην τιμολόγηση με την αγορά Αναλώσιμων Υλικών (Toners, Drums, Rollers).

Οι Εταιρείες με μεγάλη χρήση κατανάλωσης συμβουλεύουμε όπως προχωρήσουν στην αίτηση για κάδο Ανακύκλωσης. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες αναγράφονται πιο κάτω.
Για Εταιρείες με μικρή κατανάλωση, οι άδειες συσκευασίες επιστρέφονται με την παράδοση των καινούριων αναλωσίμων υλικών στα αρμόδια Στελέχη της Εταιρείας μας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για θέματα Ανακύκλωσης είναι 22 671211.

Αίτηση για Κάδο Ανακύκλωσης:

Όσες Εταιρείες επιθυμούν να τοποθετήσουν κάδο στις εγκαταστάσεις τους, μπορούν να κάνουν αίτηση για τοποθέτηση ειδικού κάδου μέσω της ιστοσελίδας της WEEE Cyprus Ltd στο σύνδεσμο https://www.weeecyprus.com.cy/el/Home/RecycleBinApplication ή τηλεφωνικώς στο 7000 93 33. Σημειώνεται ότι από την ημέρα παραλαβής του αιτήματος για τοποθέτηση κάδου, αυτό θα διεκπεραιωθεί εντός 7 με 10 εργάσιμων ημερών.

Γενικές πληροφορίες για τους ειδικούς κάδους:

Διαστάσεις κάδου μελανιών/τόνερ: 81 cm ύψος και 42 cm πλάτος

       

• Ο κάδος πρέπει να τοποθετείται σε κλειστό χώρο κοντά στο φωτοτυπικό μηχάνημα με εύκολη προσβασιμότητα κατά τη συλλογή του.
• Τα άδεια δοχεία μελανιών / τόνερς θα πρέπει να τοποθετούνται στον ειδικό κάδο χωρίς οποιαδήποτε συσκευασία (χαρτί ή νάιλον).
• Κάδοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε εμπορικά καταστήματα/εταιρείες, θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημείο με εύκολη πρόσβαση από το κοινό, όπως η υποδοχή.
• Η WEEE Cyprus Ltd θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα για το άδειασμα του κάδου, δηλαδή όταν η πληρότητα του κάδου ανέλθει στο 50%. Σημειώνεται ότι από την ημέρα παραλαβής του αιτήματος για άδειασμα του κάδου, αυτό θα διεκπεραιωθεί εντός 7 με 10 εργάσιμων ημερών.

Στοιχεία επικοινωνίας WEEE Cyprus Ltd για άδειασμα κάδου ή απορίες: admin@weeecyprus.com.cy ή 7000 93 33.

Περισυλλογή και Ανακύκλωση παλιών μηχανημάτων:

• Συλλογή και Ανακύκλωση μικρών μηχανημάτων μεγέθους Α4: €20/μηχάνημα.
• Συλλογή και Ανακύκλωση μεγάλων μηχανημάτων μεγέθους Α3: €35/μηχάνημα.
• Συλλογή και Ανακύκλωση Τυπογραφικών μηχανημάτων (PSG): €120/μηχάνημα

Η χρέωση θα γίνεται με την Απόσυρση του μηχανήματος.